Sant!!


Gotteligottgott

Liksom många andra Morabor såg jag Halv åtta hos mig när de visade tävlande här ifrån.

Först ut att bjuda på middag var den lokala trubaduren Billy Opel (Erik Morell).
Förrätten tyckte jag såg god ut MEN tänkte att det är inget för mig. Den innehöll både Gustafskorv och parmesanost. Är inte så förtjust i Gustafskorv och parmesan hade jag bara en förutfattad mening om att det var inget jag gillade.
Som tur är så har jag en mamma som gillar att pröva saker så nu har jag upptäckt 2 recept med parmesan i som jag gillar, Italienska smöret och Gustafsröra.

Receptet på gustafsröran hittar du om du trycker --->HÄR!<---

Om man skippar tunnbrödskorgen och lägger upp det på ett salladsblad eller har lite sallad till blir det en LCHF-vänlig rätt.
Och SÅ god, hade kunnat äta denna röra varje dag!

Hemma själv idag och hade en bit gustafskorv i frysen och en parmesanost i kylen så jag slängde ihop en sats så jag kan gotta mig idag.




Grillat

Plötsligt så händer det!
Länge sedan jag lagt in nått här.
Sist jag skrev handlade om Viggos blodprovstagning och ja, självklart var han allergisk mot nötter och så var han visst allergisk mot pollen.

Nu tänkte jag att man kanske skulle använda sig av bloggen för att tipsa om smarriga LCHF-recept.
Min vikt står tyvärr still fastän jag äter LCHF men mitt blodsocker är jämt och fint så därför fortsätter jag för att slippa riskera utveckla diabetes vilket jag tror att jag kommer göra om jag äter "vanlig" mat.
Nu har jag äntligen fått lite hjälp av Manne som vill gå ner i vikt med LCHF så det är bra att vi nu kan peppa varandra. Förhoppningsvis så blir det slut på den där förbaskade färdigmaten som pizza, kebab eller hamburgare som man äter någon dag på helgen.

Så nu ett grill-tips

Fläskkarrer.
Marinerade i vanlig grillolja, typ Caj p Orginal. Sen penslar man på lite glaze mot slutet av grillningen...som denna: Jack Daniel's Glaze, recept från Matplatsen
Inte så LCHF...men om man inte har den som sås när man äter så....utan bara glaserar den lite de sista minutrarna på grillen.

Ser saftigt och gott ut.




Till eller rättare sagt på tar man vitlökssmör eller Italienskt kryddsmör.
Receptet på det Italienska smöret har mamma hittat på lchfrecept.com
Vi har inte haft i oliver i det som det står i receptet.



Så det var dagens middag....och till det prövades ett nytt vin.





Det smakade bra och kan tänkas inhandlas igen

RSS 2.0