Earth Hour.



Earth Hour: Ikväll släcker Sverige och världen ljuset kl 20.30-21.30

Ikväll klockan 20.30 lokal tid släcker miljontals människor över hela världen ljuset i en manifestation för klimatet. Genom en enkel handling - att släcka ljuset under 1 timme - kan du vara med och sända en signal till världens makthavare att de vid FNs klimatmöte i Köpenhamn nu i december ska våga fatta de beslut som krävs för en framtid på jorden.

Min fundering: Ser politikerna om jag släcker i min lilla lägenhet i lilla Mora långt bort från deras stad?

"Vad är Earth Hour?
Earth Hour är en klimatmanifestation som äger rum lördagen 28 mars 2009 20.30-21.30 över hela världen med tidszonanpassning. Earth Hour inträffar exempelvis alltså 1 timme tidigare i Stockholm än i London.

Vad är syftet med Earth Hour?
Earth Hour är inte en energisparkampanj. Syftet är att uppmärksamma och skapa engagemang kring klimatfrågan och att skicka en stark signal till världens beslutsfattare att de ska förhandla fram ett rättvist och kraftfullt avtal vid FNs klimatförhandlingar i Köpenhamn i december 2009 under det svenska EU-ordförandeskapet. Ju fler som deltar i Earth Hour och släcker ljuset, desto starkare blir symbolhandlingen."

Kommer inte att skippa Robinson ikväll men belysningen kan vi släcka ned och tända massa ljus istället.
Elin har ju varit här och lämnat av lite härligt doftande ljus från Partylite tidigare i veckan :-)

Tada!!

Trummvirvel...Låt mig presentera min nya älskling: SONY



Ganska söt och pytteliten.
Köpte även Koss pluggar till öronen.

Har redan som jag köpte till förra mp3:an men de ser lite sunkiga ut då jag hade dem innanför mina hörselskyddskåpor...eller vad de heter :-) Så de blev både svettiga och fulla med mässingsdamm= grön beläggning. *Blä*
På min nya plats behöver jag inte hörselskydd men det blir ju lite oljud ändå av skruvdragare och luftprovare när man står och monterar så det är bra att ha bra pluggar i öronen som är bekväma och filtrerar bort annat ljud så man slipper ha ljudet på högsta.
Denna lilla sak får jag plats med hela 8 GB på så det blir många böcker :-)

Gahhh!!

Skall ju börja jobba på onsdag. Skall börja jobba dag ons-fre...BLÄÄÄ. Gillar inte att gå upp tidigt. Har ju tack och lov fått en son som gärna sover på morgonen och inte är uppe och tjoar i svinottan. Så nu har jag fått lite panik för jag kom ju på att min mp3-spelare är ju glapp så jag måste ha en ny nu när jag börjar jobba. Har min gammla kvar men man får ha själva hörlurs-kontakten i ett visst läge om man skall höra något ljud. Köpte min för typ 1700:- för typ 3 år sedan. Nu får man en likvärdig för några hundra. Ja eller rättare sagt så hade jag den i knappt 1 år så blev det fel på den...glapp...fick en ny och den blev det samma fel på igen efter knappt ett år men då gick jag ju på föräldraledigt så jag köpte ju ingen ny. Har klarat mig bra med den glappa ändå för jag har haft den försiktigt i bröstfickan eller liggandes på vagnen under promenaderna. Så jag får se om jag kanske åker redan i morgon och inhandlar mig en ny, en sony blir det nog denna gång.

Vilka turister det finns

Vet inte om jag skall skratta eller gråta...väljer att skratta och tackar dessa idioter för ett gott skratt. :)

De 10 värsta klagomålen.

1. En kvinna hotade att polisanmäla hotellet efter att ha blivit "inlåst" på sitt rum. Det visade sig att hon trodde hon att "Do not disturb"-skylten på baksidan av dörren betydde att hon var tvungen att stanna inne.

2. "Stranden är för sandig."

3. "Sanden i katalogen var gul. I verkligheten är den ju för bövelen vit!!!"

4. "Förbjud toplessbadande. Hela min semester blev förstörd när min man stirrade på andra kvinnor..."

5. "Vi bokade ett hotellrum med två sängar men fick ett med dubbelsäng. Nu är jag gravid. Det hade aldrig hänt om vi fått det rum som vi hade bokat!!"

6. "Vi köpte ett par Ray-Ban-glasögon på stranden men upptäckte till vår fasa att de var oäkta!!!"

7. "Ingen hade berättat att det fanns fiskar i havet. Barnen var livrädda!!"

8. "Det tog oss nio timmar att ta oss hem från Jamaica. För amerikanerna tog det bara tre!!"

9. "När jag jämförde vårt hotellrum med ett sovrum med våra vänners som hade tre, var deras betydligt större!"

10. "Det är för många spanjorer här. Receptionisten pratar spanska och maten är spansk. Det är för många utlänningar!!"

(Källa: ABTA och Thomas Cook)


Annars har vi nu äntligen klarat av flera veckors melodifestivalande...och fel låt vann ju som vanligt....

Denna var ju bäst men tyvärr var den ju utom tävlan.




Det kunde man väl ge sig fan på!

Gick in på dt.se och läste. Där var en artikel som bekräftar mina aningar: "Inget tillsatt socker" står det på barnmaten. Men tidningens granskning visar att en portion pulvergröt kan innehålla upp till fem sockerbitar.
Har väl alltid misstänk att den är sötare än vad de vill ge sken av.
Som tur är har Viggo alltid gillat havregrynsgröt man kokat själv och totalt vägrat köpegröt. Att han vgrat köpegröt förstår jag honom, de gånger vi prövat har ju jag som mamma smakat först och fy vilken vidrig sörja. Verkligen sötsliskig och någon diffus smak av jäst.
Man läser mycket i olika forum om en del som undrar om man verkligen vågar ge sina barn havregrynsgröt...de tror att de kommer att få näringsbrist o järnbrist för det har BVC sagt. Vi få föräldrar som "vågar" ge havregrynsgröt brukar bli utskällda nästan och det anses nästan att vi är barnmisshandlare.
Varför är BVC så hysteriska över att barnen SKA ha köpegröt? Är de "köpta" av barnmatstillverkarna eller misstror de föräldrarna att de inte ger barnen riktig mat i övrigt? Det är väl inte meningen att barnen skall leva på gröt enbart.

Folk sätter alldeles för stor tilltro på den färdiga barnmaten för att den marknadsförs som att det är den enda rätta näringen för ditt barn typ.
Kolla på innehållsförteckningen så brukar det ju stå vatten som första ingrediens...och så är det alltid risstärkelse med som gör det lite "såsig" och sammanhållande. Smakade på päronpuren (vilken innehåller lite päron men mest päronjuice och risstärkelse) och den smakade mjöl. Päronpure skall ju egentligen hjälpa barn med hårda magar...likaså katrinplommonpure...men det är bästa att göra dem själv så man slipper risstärkelsen som riskerar att stoppa ännu mera.
Nu är inte barnmat enbart av ondo. Viggo har faktiskt levt på det utom de gånger vi ätit något som passat att äta för honom med.
Nu när han fyllt 1 och man inte behöver vara så restrektiv med salt och annat så äter han det mesta hemlagat. Men innan så fick han som sagt köpt mat för jag prioriterade att hellre vara med honom än stå vid spisen.

RSS 2.0