Skift

Idag ringde chefen och sa att vi skall börja jobba skift. Fick först säga vad som var bäst, dag eller kväll.
Men kväll kan jag ju bara varannan vecka och dag kan jag ju jämt...trodde jag. De ny tiderna innebär att man börjar 05 på morgonen. *blä* Finns inget dagis som öppnar så tidigt och inte vill jag slita upp Viggo kl 4 för att han skall på dagis.
När jag frågade om man kunde gå varannan vecka så gick det faktiskt bra för då kunde jag gå emot en annan tjej. *lycklig*
Så fast det löste sig så bra så blir det nästan lite synd om Viggo. Han får ju bara gå på  dagis varannan vecka, två och en halv timme om dagen. Ja och inte ens 5 dagar får han vara där för jag är ju ledig på fredagar de veckorna.
Så han kommer att bli arg för han gillar verkligen dagis.

Men han kanske är nöjd med de timmar han är där sen när det gått ett tag och det inte är så nytt längre.
Idag ville han faktiskt gå hem, innan har jag fått bära honom därifrån. Men idag så var vi där lite längre, nämligen över lunchen. Viggo började bli trött och ville inte alls ha mat, satt och spottade ut o skruvade sig. Så jag satt ned honom på golvet och då gick han till hallen och tog på sig stövlarna. Pekade på min hood och menade att jag skulle sätta på mig den. Sen vinkade han till de andra och vi gick.

Så var det bara att knata av hem och så sov han. Sen ville han gå ut o leka...var inte så sugen på det för det regnade ju så hemskt. Så vi åkte och handlade ett fisher price garage åt honom så han skulle ha nått å göra :-)

Inskolning

Viggo har börjat sin inskolning på dagis och den går jättebra. Eftersom vi aldrig haft barnvakt och varit separerade från honom så tror jag att han är så trött på oss att han hellre vill vara med någon annan :-)
Det är väl kul med alla barnen, det är han ju inte så van vid.
Redan nu på måndag skall jag lämna honom på dagis en stund själv. Han glömmer ju ändå bort mig när han leker och reflekterar inte ens över att jag lämnat rummet. Så det skall bli spännande att se ifall han saknar mig när jag är borta eller om han tycker att det är helt okej med att fortsätta leka och umgås med fröknarna. Man hoppas ju givetvis på det sista.
Varje gång vi gått hem har jag fått släpa ut honom därifrån, han gillar verkligen att vara där.
Tycker det är så skönt att han tycker det, tänk vilken ångest ifall han grinat varje gång man skall till dagis.

Jag har väl det då...

schizofreni då alltså.
Har haft en riktig "super-sniffare" här idag och hon känner ingen röklukt alls samtidigt som jag känner lika mycket som om det hade stått någon och blossat några meter bort från fönstret.
Det måste vara nått som luktar som min näsa "plockar upp" och hjärnan misstolkar signalerna.
Ja hur som helst så tycker jag att det luktar väldigt mycket rök, HELA TIDEN.
Ikväll har jag tänt några doftljus från partylite så jag får se om det blir bättre.


Tillägg lite senare
Kunde inte hålla mig utan tog fram en doftspray från glade....så nu luktar det pensionärs-toalett. Vette fan om inte det var bättre med röklukten :-)


Soppdag

Idag har jag varit huslig.
Förra veckan inhandlade jag lite LCHF-böcker.
Det har ju i övrigt gått trögt på LCHF-fronten. Under sommaren har man ju fuskat o unnat sig. Jaja, nu är det lite nya tag som gäller.
Så idag har jag gjort len paprikasoppa. Det stod i receptet att om man ville kunde man rosta o skala paprikorna innan man kokade dem men det behövdes inte. Men jag tog den krångligaste vägen såklart.
Till gjorde man som en omelett, skar den i snittar och lade riven ost över o gratinerade i ugnen.
Det blev väldigt gott.
Har även planerat för några dagar framöver vad jag/vi skall äta. *klappar mig själv på huvudet*

Det luktar fortfarande rök, nu är det någon jäkel som suttit o smygrökt här ända sen i lördags.
Googlar jag lukthallucination får man ju typ fram schizofreni. Så det kanske är någon av mina andra personligheter som tjuvröker..... ;-D

Ett litet inlägg

Ja jag bloggar vääldigt sällan numera. Fick väl en chock när jag började jobba ;-) Får se om jag lägger ned denna eller hur jag gör. Prioriterar Viggos blogg mera och jag kanske hade ett större behov att "prata" av mig när jag gick hemma och var föräldraledig.
Det var ju kul att börja jobba och skönt att komma ut i verkligheten. Nu har Manne börjat jobba och jag är hemma med Viggo och nästa vecka börjar han skola in sig på dagis.
Nu andra dagen vi varit hemma själva en vanlig vardag så undrar jag ifall jag inte börjar bli för gammal för att ha barn ;-)
Han springer och gör bus och river i ALLT utom sina leksaker. Jag springer efter och säger -Ajabaja eller -NEJ! och tar bort det förbjudna. Medans jag försöker hinna stoppa undan det förbjudna så har han hunnit till nästa förbjudna grej. Och så går det runt hela tiden....och när han skall sova middag eller för kvällen så har man en lägenhet som ser ut som en krigszon att röja upp i.
Han gillar att vara ute så det brukar vara lugnast att ta ut honom. Fast då hinner man inget inne men å andra sidan blir man då inte arg när man inte får göra det man ska.
Men han är ju bara alldeles för söt och underbar min lilla Söt-Viggo!

En sak jag har gått och stört mig på är att det luktar rök i lägenheten. Det går ett stråk i tv-rummet och i köket. Det luktar bara där...och det är bara jag som känner det. Jag sitter i soffan och kreverar på kvällarna o Manne undrar om jag är dum i huvudet för han känner inget alls.
Det är nästan så man funderar på att köpa cigg och börja röka igen eftersom det redan stinker rök ;-)

RSS 2.0