28 Augusti

1973 28 Augusti ser jag dagens ljus för första gången......samtidigt som Efter fem dagar avslutas Norrmalmstorgsdramat i och med att polisen släpper ner gas genom ett hål i bankvalvets tak. Gisslan har kommit att identifiera sig med kidnapparen och ställt sig på hans sida, något som blir känt som Stockholmssyndromet.

Andra födelsedagsbarn

Johan Gabriel Stenbock, svensk statsman

Jason Priestley, kanadensisk skådespelare

LeAnn Rimes, amerikansk sångerska.

Denna dag i historien:


Källa: Wikipedia


Grattis!

Grattis till mig själv på 21-års dagen :-)

Eftersom man vill ha lite fint omkring sig på födelsedagen så tänkte jag att då måste ju Kajsa fixa till sig lite också. Det är ju hon som drar in ett grustag varje gång hon varit ute. Så det blev tassikyr och så hände det....jag klippte henne i pulpan. Har hänt ett par gånger förut men jag aldrig sett henne blöda så mycket.
Vi var bredvid skötbordet när vi höll på med tassikyren...som tur var..hon fick ett förband som skulle stå emot lite... EN BLÖJA!



Tjusigt va!

FRA

Alla har väl hört talas om FRA och debatten. Har inte brytt mig så mycket utan tänkt mera att det kan ju vara bra och få fast terorrister typ...
Men nu har jag ångrat mig när jag läste detta: Bajsmannen på FRA ser dig .
Det är ju rysligt att en sådan konstigt funtad människa skall ha en sådan position. Man blir ju mörkrädd.
Fast det var ju lite märkligt ändå att tjejen som ägde bilen inte anmälde redan från början?

Schema....

Har inte haft så mycket tid att blogga på sista tiden. Håller på att få in lite rutiner med Viggo men det är ju svårt för en sån liten att följa dem till punkt och pricka.
En tjej i mammagruppen sa att hon höll på att läsa barnaboken. Där stod det att man skulle göra upp ett schema och följa det slaviskt, det fick diffa max 15 min. Hur gör man då med sömn? Om de inte somnar när de ska enligt schemat...och så stod det att man skulle väcka dem när sovstunden var över enligt schemat. Verkar hårt, men det låter som om något jag kan tänkas pröva när Viggo blir äldre...typ 15.
Nu skulle hela den schemalagda sovstunden gå åt till att få honom att sova och sen skulle man ha fullt upp med att hålla en övertrött och grinig unge vaken.

Fast vi börjar få lite kläm på vårat eget schema nu. Men jag tycker att man har ju fullt upp med matning, lekstunder och middagslurar. Hinner ju knappt utanför dörren, ja det har vi som rutin iallafall...att på fm är det sovstund i vagnen så man får lite motion och Kajsa får bajsa.
När Manne hade semester var ju han ute med Kajsa på morgonen medans jag gjorde klar Viggo sen kom han hem och hämtade Viggo och så gick de på "powerwalk" i minst 1 timme. Kajsa är för gammal för att följa med på sådant, hon är seg men inte snabb ;-)
Apropå Kajsa, hon är nu 14+ och hur pigg som helst. Hon kommer säkert att leva 2-3 år till. Fast när vi var på Orsayran trodde vi att hon skulle dö. Vi  (mest Viggo) stod och kikade på indianerna, blev förvånad när Kajsa lade sig vid våra fötter. Hon vilar ALDRIG i sådana sammanhang annars, när vi skulle gå såg hon lite hängig ut och orkade liksom inte resa på sig. Tänkte typiskt att hon skulle vänta tills vi stod mitt i en stor folksamling med att lägga sig ned för att dö! Men hon kom på fötter och så var hon fit for fight igen!

RSS 2.0