Ähhh

Blev inget saffran idag. Försöker till nästa söndag istället.
Idag skall vi ned på julskyltningen och gå lite.....och göra slut på pengar.

Det ser mörkt ut

Lördagkväll och jag kommer ihåg att jag glömt köpa saffran.....
Hur skall det gå? Kommer det bli någon saffranssockerkaka till adventskaffet i morgon?

Julpynt

Ja så kommer den tid på året som jag gillar mest....nja sommaren är nog allra bäst.
Har inför varje första advent en vision om att först ha storstädat och sedan bara behöva ställa upp allt. Varje år blir det bara en enda röra av alltihopa.
Jag lyckades ju inte ens förra året då jag var hemma utan bebis men jag kan ju skylla på att jag var höggravid :-)
Man kan ju faktiskt inte förbereda ändå så mycket som jag tror i fantasin. Skall man ha nystädat och sedan bara ställa upp julgrejerna så krävs det ju att man ställer undan allt som skall bort under julen.
Så plockar man bort fönsterlamporna så får man ju garanterat en eller 2 mörka kvällar innan man hunnit städa klart inför "det perfekta julpyntandet" som jag kallar det. .
I år känns det lite motigt. Har så mycket grejer framme och jag har ingenstans att lägga undan dem. Allt i Viggo-höjd har vi flyttat uppåt bara så de platserna är redan upptagna.
Och NEJ en jul utan tomtar och adventsljus är helt omöjlig så någonstans skall det få plats :-)
Och så ligger jag ju efter, annars har jag alltid börjat på fredagen med pyntandet. Jag och Viggo var till förådet och plockade in lådan med belysningar i för att det skall få rumtemperatur innan jag sätter upp det...men det är allt. Så jag ligger verkligen efter. Vi som skall ned på "stan" i morgon och på söndag skall jag baka...så det blir väl en enda jäkla röra i år med...fast värre än vanligt.

Idag var vi på Dollarstore och fyndade julgardiner och gardiner med grodor på till Viggo. Nu är det bara en gardinstång han skall ha.

På söndag skall det bakas, den traditionella saffranssockerkakan....om jag kommer ihåg saffranet vill säga.


Lättlurade

Gud vad folk är lättlurade.

Kollade in julgrejer på tradera och minns att jag såg en adventsstjärna som låg ute för några dagar sedan. Skrattade för mig själv när jag såg priset. Kollade upp den igen  för att se vad den gått för...

Avslutad auktion   155:- plus 22:- i frakt. Det är sanslöst...sådana stjärnor säljer dem ju i nästan alla matbutiker som har julgrejer och de kostar typ 20 :-
Är det bara för att det står nostalgi som folk blir som tokiga? Det fanns många avslutade auktioner med likadana stjärnor som inte blivit sålda fastän utropspriset varit 20:-

Kanske jag skulle lägga ut mina? Har nog någon i oöppnad förpackning kvar. 

 

Vilken Casanova!



Den där Robert verkar ligga i när han är ute på jobb hehehe.......

Helgen

Igår var vi på lite shopping till Insjön...en snabb sväng kan man säga. Jag ville till lager 70 för att köpa mig en ny vinterjacka. Efter vi parkerat så skulle Manne rasta Kajsa en snabbis och så "smäller" det till i ryggen så det var bara för honom att sätta sig i bilen igen. Han fick hålla Viggo sällskap medans jag gick in o kollade efter en ny jacka.
sen for vi hem igen så det blev bara en affär.
Men jag kom ju på att det var snålheten som smällde till i ryggen...för att han skulle slippa slösa pengar :-)

Lager 70 är ju en rolig affär....medans jag gick runt och kollade var det ingen i personalen som brydde sig om mig. När jag sedan bestämt mig för att köpa en ganska dyr jacka och lade i vagnen...då hälsade samtliga i personalen som jag mötte och log så brett mot mig.

Så efter Mannes ryggskott så har jag haft en dryg helg...som att vara ensamstående 2 barnsmamma.
Lämnade dem själva en stund igår medans Viggo sov. Självklart vaknade han och Manne fick lov att lyfta honom till golvet. Sedan lade han sig själv på golvet för att lättare kunna leka med honom men Viggo upptäckte snabbt att han tog sig fram fortare än pappa.
Stackars Manne fick lov att krypa allt han orkade efter Viggo som skulle passa på att hinna vara på alla förbjudna ställen...som kattmaten.

Marina

Med anledning att jag har namnsdag idag göres detta inlägg.  :-)


Marina (namn)

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

Kvinnonamnet Marina är av latinskt ursprung och bildat av ordet mare som betyder hav. Betydelsen är alltså ungefär kvinna från havet. Namnet är ett helgonnamn och finns dokumenterat i Sverige från början av 1300-talet.

31 december 2005 fanns totalt 9 409 personer i Sverige med namnet Marina varav 5 840 med det som tilltalsnamn. År 2002 fick 64 flickor namnet, varav 19 fick det som tilltalsnamn.


Namnsdag: 20 november, (1986-1992: 30 april, 1993-2000: 22 februari).

Personer med namnet Marina [redigera]

Den här artikeln är hämtad från http://sv.wikipedia.org/wiki/Marina_(namn)


Jävla Värld!

Vart fan är världen på väg alltså?!
Efter jag läst om Baby P som misshandlades till döds av sin egen mamma, styvfar och en inneboende. Så blev jag som alla andra arg och ledsen.
Hur fan kan 3 sådana elaka idioter råka träffas och tillsammans begå sådana hemska gärningar.
Igår lästa jag mera detaljerat om vilka skador han hade och jag blev illamående, magen knöt sig. Sen när jag skulle sova på kvällen kom jag och tänka på den stackars lilla misshandlade bebisen igen. Tårarna kom och det gick inte att somna.
Hur f-n kan man som myndighet dokumentera skador hos ett barn och sedan bara låta det vara kvar i en miljö som är farlig.
Gå efter principen att man inte skall skilja på barn o förälder är ju utbota dumt om barnet måste offra sin hälsa och ev. sitt liv. Jag tycker inte heller att man skall skilja på barn o dess föräldrar men man kan ta in dem på ett hem hela familjen och observera dem under lång tid. Samtidigt kan föräldrarna få vägledning i sitt föräldraskap.
Dessa 3 kan jag med nöje anmäla mig frivilligt till att mycket långsamt tortera till döds men jag är nog inte ensam om det.
Nu tänker jag inte läsa nått mer om Baby P, det gör för ont.

Läst även igår om en farmor som gett sitt tre-åriga barnbarn 2 kattungar i present. Pappan hade plågat dem så till den milda grad att de fick lov att avlivas. Vilka skador de hade var ingen trevlig läsning heller.
Han blev dömd iallafall men det var ju skarattretande lågt straff. Typ Några hundra i böter vilket då innefattade några fler brott än djurplågeri. Så man kan göra ganska grova saker mot djur utan att bli straffad.
Här kan den som vill läsa kattplågeri

Ja och så har det ju varit detta med djursex-klubben som kommit fram oxå.
Hoppas de själva blir våldtagna av en elefant i röven!

Frukostassistent sökes

Gärna en volontär då jag inte är så rik.
Det tar ju hela förmiddagen innan man gjort klart frukostbestyren. Och det går i ett hela tiden så man är ju helt färdig efteråt och då skall man på promenad med barnvagn och gammeltackan.

Idag när vi gick upp så var det lite disk så jag tänkte diska undan innan jag gjorde gröt åt Viggo och steka ägg o bacon åt mig själv.
Tog en halvtimme....måste ju hämta Viggo från alla ställen han inte får vara.....tillslut gav jag upp och lät honom leka med flaskorna i spritskåpet. Lade in några tetror med färdig gröt där och då lekta han med med i stället. Skyndade mig att dammsuga lite innan jag började med frukosten för jag har ju fått plocka ut en bit kattmat ur munnen på Viggo.
Fram med dammsugaren...och det tar 10 minuter att göra en slarvig snabb dammsugning. Min assistent Viggo är urusel på att hjälpa mig städa.
Kokar gröt och ger Viggo. Sätter sedan ned honom för att steka ägg o bacon till mig. Då SKA han vara nedanför spisen och jag lyfter bort honom för att jag är rädda att de stänker på honom. Precis innan jag har stekt klart ...då bajsar han. Byta blöja på honom nuförtiden är såååå roligt *not*. På en skala 1 -10 skulle jag tycka -5 faktiskt.
Sen var han trött och jag fick slänga i mig kalla ägg och bacon sen packa ned honom i vagnen.
När han var fastsatt i vagnen så passade jag på att äntligen få gå på toa..hade varit kissnödig hela morgonen. Han är verkligen ÖVERALLT så jag hinner inte ens kissa. Vänder jag ryggen åt honom så reser han sig och ramlar eller så gör han något helt ofarligt till något farligt och som han kan skada sig på.

Han sov nästan en timme i vagnen och så kom Linda och hälsade på. Skönt att träffa vuxna människor ibland.
Man känner sig som en lite bubbla när man går hemma....och dum som jag är så skall jag till jobbet och förlänga min föräldraledighet. :-)

Lättroad

Kollade på denna video och började tokskratta...känner mig lättroad ikväll :-)


Hemma-spa

Idag bjuder vi på gratis behandling om det är någon som vill ha peeling av händerna.

Viggo åt mannagrynsgröt igår och jag glömde bort att torka bordet och nu på morgonen fick jag mig en liten "peeling-omgång" i ena handflatan.

Såååå liten

Idag var jag o Viggo i Vattnäs på barnvagnspromenad/mamma/babyträff.
Det var lite kallt men soligt och fint. Efter promenaden fick bebisarna leka lite innan de åt. Sen åt vi mammor lunch, värdinnan bjöd på paj. Det var en paj fullproppad med kantareller och jag som inte är så förtjust i svamp tyckte den var supergod.
Värdinnan hade även en kompis där som hade sin 1 månad gamla dotter med sig. Hon var SÅÅÅÅ liten! Hon vägde nu något på 5 kg så alltså har jag ju haft en bebis som varit 2 kg lättare...kan inte fatta att lilla prinsen varit SÅÅÅ liten!?!

Min lilla gullunge

Nu har han ju upptäckt klättrandet till min stora fasa. Det skär så i hjärtat när han ramlar och gråter...oftast slutar han gråta direkt om man inte gör så stor affär av det.

Önskar att jag hade en sådan att sätta på hans lilla huvud.




Ända sedan jag fick honom så har jag upplevt "nuet" så jobbigt.
Först vågade man inte åka någonstans för man ammade "jämt" och man ville inte riskera att fastna hemma i någons soffa i flera timmar. Tänkte att det blir bättre sen...
När amningen kändes bra så var det ju typ dax för smakisar och man hade fullt upp fastän man bara skulle ge några teskedar mitt på dagen.
Sen blev han ju så tung att bära med sig och inte kunde han sitta själv på golvet så man fick ha han i knät och det var ju drygt. Tänkte då att det blir bättre sen när han kan krypa....
Ja så här är vi nu...han kan inte krypa men han ålar så då blir han ju full i damm....han plockar allt smått skräp han hittar och stoppar i munnen.
Så nu kan man ju inte ta med honom knappt heller utan att förvarna och hoppas att de man hälsar på barnsäkrar och plockar upp ALLT som är farligt.
Hur skall de lyckas med de...när inte ens jag kan göra det. Plockar o plockar men nog hittar han nått ändå. Kan sätta en hundring på att fastän man hade ett kliniskt rent rum utan minsta partikel i så skulle han hitta något att stoppa i munnen.
Så det jag ville komma till med dessa funderingar är man bara ser framåt och önskar sig till nästa fas och tror att det blir lättare....men jag börjar ju inse att det blir ju bara värre ;-)

Vi börjar fasa för tiden han kan gå...och upptäcker alla hyss han hittat på på morgonen när han smygit upp före oss....

Kändis i det dolda

Jag är lite småkänd...för mig själv ;-)

För några veckor sedan var jag inne på familjeliv.se och svarade i en tråd om blöjbajspåsar...jag tipsade om att man kan köpa parfymerade hundbajspåsar på ÖB  istället.

Idag på dagen kikade jag in på dalarnas tidningar och det var ett reportage om dessa påsar, det var visst ett par dalatjejer som uppfunnit dem.
Det stod att de var omtalade på nätet...och så hade de några inlägg från våran tråd i tidningen så en bit av mitt inlägg var med.

Så nu kan jag ju säga att mina visdomsord har blivit publicerade ;-)

Säg mig var du bor så skall jag säga vilka dina grannar är!

Gå in här och fyll i din adress. så får du vet på ett ungefär vilka som bor i din närhet...

Så här har jag det:

Typ: E14 Dagens dubbel
Utmärkande drag

  • Mycket unga
  • Yrkesutbildade
  • Singlar
  • Låg- och medelinkomsttagare
  • Hyresrätt i små- och medelstora städer
  • Kvällstidningsläsande
  • Förändringsbenägna kollektivister

Oj...har det varit val?

Oj vad duktig man är att hänga med här i världen.
I måndags funderade jag lite hur det skulle gå i presidentvalet i USA. Det skulle jag minsann kolla direkt jag kom upp. När jag steg upp kollade jag väl inte det...när Manne kom hem och satte på tvn så kom jag på det och undrade nyfiket om resultatet.
Så man kan ju snacka om att vara i en egen bubbla när man är föräldraledig så man har noll koll vad som händer.
Såg en rolig bild...kanske beskriver vad förloraren tyckte :-)



Var med Viggo till BVC i veckan...nu är han ju så pass stor att han kan sitta på golvet och leka en stund.
Så jag gav honom en bok. Den var inte så kul så jag tog en leksak och gav honom. Det blev en grävskopa...tog den nog för att den var så färgglad. Men så tänker jag varför gav jag honom en sån? Bara för han är kille? Är jag en sån mamma som placerar in honom i en könsroll på en gång? Ändå har jag tänkt att jag skall inte vara sån. Okej jag kommer inte klä honom i rosa kläning bara för att bevisa nått...han har ju faktiskt en pjyamas med rosa elefanter!
Så  jag gick och hämtade en docka och lade bredvid grävskopan. Han gillade bägge lika mycket så han har nog inte glidit in en könsroll ännu ;-)

Drippen dropp o droppen drapp

Igår började kökskranen läcka....skönt när man bara kan ringa Mora strand så kommer de och fixar...
Så jag var upp och städade av bänken och även under så det ser fräscht ut när de kommer.
Nu har den typ slutat läcka. Hade jag bott i hus så hade min läckande kökskran lett till västa vattenskadan ju ;-)
Nu sitter jag här och inväntar hantverkareoch Viggo sover.....det kommer väl en snart och ringer på dörren och väcker min lilla prinskorv.

Viggo har börjar kravla upp på låga saker så han kan stå på knä. Igår drog han sig upp påmin träkista för att nå lite sladdar. Han kämpade och kämpade men vi var ju så elaka att vi tog undan sladdarna. En liten sladd som vi inte använder fick dock vara kvar och när han slutligen nådde den var han mäkta stolt över sin bedrift.

Viggo har börjat sova dåligt...nja han sover bra om han får sova hos oss. Jag lägger honom vid 19.30 och en timme senare vaknar han och är helt omöjlig att få att somna om om...men om jag går och lägger mig så somnar han. Så Jag och Viggo har tidiga kvällar då vi lägger oss vid 21 och sover vi till 8 :-) Det är skönt med lite överskott på sömn ibland.

RSS 2.0