Jag ger upp!!

Jag försöker städa...plockar ihop Viggos leksaker för att kunna dammsuga överhuvudtaget. Plockar upp en sak och ställer undan...tar nästa....då går Viggo efter och har tillbaka den på golvet.
Han leker ju bara med sina leksaker när jag vill städa och plocka undan dem en stund. Har ALDRIG hunnit moppa golvet när det varit "nydammsugit" med denne lille herre i släptåg.
Nu satte jag mig med en kopp kaffe vid datorn och då skall han inte leka med sina leksaker han dragit fram. Nej han skall vara med mig och helst leka med sladdarna under bordet *GRRR*

Fast det är tur han är så söt..när han sover ;-) Ja och Viggo har varit så duktig och sovit i sin säng hela natten. Vaknade kl 8 av att det var så lugnt i sängen....VIGGO ÄR BORTA!!! Åh, han ligger i sin säng än?!? Hjälp, andas han? 
Gud vad fjantig man är! ;-)

Men hur som helst så är jag tacksam över min lilla prinskorv och att han är så "för sig" fast det är lite påfrestande ibland.
Känner mig lite löjlig när jag beklagar mig..jag har ju honom hos mig. Tänk på Thor och hans mamma Mia som är separerade från varandra. Hoppas verkligen de får återförenas snart! Har läst en blogg som Mias svägerska har och det är ingen rolig läsning om Thors pappa (kidnapparen). Det knyter sig i magen.

Segt

Står still med vikten...kanske skall vara nöjd med det...hade ju varit sämre om jag gått opp istället.
Tycker det är lite svårt att hitta på mat. Vill ju variera mig lite och det skall ju passa Viggo också.
Innan jag blev gravid var jag inte så kinkig, då hade jag gräddstuvad vitkål o falukorv varje dag typ i matlådan. Nu får tanken på gräddstuvad vitkål mig att må illa. 
Igår gjorde jag något jättegott iallafall Ajvar & ost-mos, tror att det får bli min matlåde-rätt när jag börjar jobba.
*suck* ja, snart skall man börja jobba igen....men det skall bli skönt och komma ifrån hemmet lite ;-) Men man är lite orolig att man inte skall orka...att man typ tappat alla muskler när man varit hemma. Jag orkar ju knappt bära Viggo liksom. Så jag tror ju att jag står och sover efter några timmars arbete...hihih.

Det går bra..ännu

-2 kg hittills.

Igår provade jag äggmjölk för första gången. Inne på Kif talas det om det en del.
Gjorde på kaffe och det smakade väl så där...gick att tvinga i sig. Farligt mättande var det och jag stod mig hela dagen och glömde äta.
O äta bör man annars dör man...tog igen det på kvällen med en brakmiddag. Ädelostfylld lövbiff och smörstekt paprika med mera ädelost på. Till efterätt så blev det lite (mycket) chokladmousse.
Har nu ätit upp en burk majonäs (tog väl 1 vecka) så jag måste köpa en ny eller om jag skall pröva o göra egen. Har aldrig gjort det.

Helgplanering

Just varit o kvällshandlat lite inför helgen. Skönt att gå runt i affären när de är lite folk så slipper man trängas.

Till helgen skall jag prova några recept från kokboken Smörstekt.
Kyckling på mormorsmors vis. Kycklinglår som man bryner och sedan kokar i grädde.
Så skall jag pröva att göra budgetostkaka. Lite dessert måste man unna sig...nästa helg skall jag nog prova pannacotta.

Matsnack

Igår gjorde jag laxfilé i ugnen men jag fick inte till dem så bra som jag gjort förut. Fast det spelade inte Viggo någon roll, han tyckte det här var bland det godaste han ätit ändå.
Jag skulle ju göra blom o broccolimos till detta men jag glömde ju bort att köpa färskost så jag tyckte inte det vart nå bra heller. Det är ju färskosten som gör det liksom.
Idag stekte jag hamburgare som jag hade ost på, lök, tomatskivor, lite dressing och  mycket majonäs. Lindade in dem i ett isbergssalladsblad. Ja, det gick att äta faktiskt.
Fast nu har jag inga idéer om vad jag skall äta imorgon eller till helgen. På lördagkväll blir vi själva jag o Viggo. Manne är bjuden på "trav-gala" i Borlänge. Eftersom det är gala har han varit o ekiperat sig med en flott kostym. Den lyllosen!

Mums

Idag har vi gottat oss rejält jag o Viggo. Manne jobbar så han får väl en matlåda att äta i morgon.
Denna rätt gillade Viggo mycket.

KYCKLINGFILÉ LÅDA 4 -6 PERS

900g kycklingfile
2 paket bacon
1 purjolök
1 röd paprika

Skiva filen och bryn den
använd salt och vitpeppar
Klipp bacon i små bitar bryn den
Lägg detta i en ugnseldfast form med filen i botten och bacon över
Stimla purjon och bryn den blank i lite smör
Hacka paprikan i små bitar och lägg purjo och den råa paprikan överst i formen


KOKA IHOP

3 dl grädde
100 gram vitlöksost Mjukost eller färskost
200 gram naturell färsk eller mjukost
1 tesked curry salt o peppar

Slå såsen över filen sätt in formen i ugnen 225 grader ca 10-15 min eller tills den fått lite färg.


Viggo fick ris till och jag hyvlade lite vitkål åt mig själv att äta till.

RSS 2.0